Ting man vaenner sig til paa Koh Rong Samloem

 1. Gekkoer. De er over det hele! Jimmy the Gekko bor i vores bungalow og er ca. 30 cm lang, blaa med roede prikker. Han kan bedst lide at haenge ud oven over min hylde, og om natten over min seng (i hoved-enden – godt der er myggenet i mellem!). Saa naar man hoerer den der skrabende lyd af noget der kravler 20 cm fra ens ansigt lige naar man er ved at falde i soevn, saa er det bare Jimmy.. Hans lillebror bor paa badevaerelset, saa man skulle tro, at vi var nogenlunde fri for smaakravl, men de lader ikke til at goere deres job godt nok.
 2. Kryb. Kakerlakker er fast inventar paa badevaerelset om natten, og de kan isaer godt lide at spise af det der gele der sidder paa ens shaver (ydrk!). Den anden nat fik de selskab af en skorpion, men den var lille og jeg tror jeg var for traet til at freake ud, saa de fik bare te slag med min shampooflaske, saa Jimmy kunne faa noget natmad..
 3. Ris. ALTID en del af frokost- og aftensmaaltidet, kun to ud af tre gange til morgenmad. Jeg er egentligt ikke blevet traet af maden endnu, men folk siger, at man bare skal give det 2-3 uger..
 4. Hunde og katte i store maengder. De er over det hele i landsbyen, og de fleste af dem er virkelig tynde, for her er de ikke kaeledyr, saa man skal undgaa at knytte sig for meget til dem – mere om det senere. Det siges, at de braekker halen paa dem, som ikke skal spises paa et tidspunkt..
 5. Galen. Hoens er der ogsaa over det hele, og hanen synes altsaa det er morgen kl 4.30, og saa bliver han ellers ved med at gale resten af dagen.
 6. Fugt. Man vaenner sig til at vaere vaad det meste af tiden. Hvadenten det er pga. regnen, fordi man bader paa stranden, fordi man sveder eller lige har dykket, eller fordi man lige har vaeret i bad fordi man lige har svedt eller dykket.
 7. Bare taeer. Det foeles saa maerkeligt at gaa med klip-klapper her inde i byen, og man har hele tiden lyst til at tage dem af, for ude paa oeen gaar alle i bare taeer doegnet rundt.
 8. Lave priser. En cola paa oeen koster en halv dollar, en iste en kvart, og man skal virkelig flotte sig, hvis man bruger mere end en dollar paa en dag. Da vi skulle have frokost herinde i byen, var vi ikke helt sikre paa om vi ville betale 5,5 dollars (30 kr) for en menu bestaaende af sandwich, lemonade og kage – vi skulle jo spare! Alt der koster mere end 2 dollars skal man lige overveje, om man virkelig gerne vil have..
 9. Generelt bare maerkelige lyde eller lugte, som man for det meste ikke har lyst til at vide hvor stammer fra!

7 tanker om "Ting man vaenner sig til paa Koh Rong Samloem"

 1. hej Marie.Hvor skriver du godt, morfar og jeg er helt rørt over, hvor god du er til at skrive,jeg skriver på din fars computer,da jeg lige oppe og få nogle detaljer om at sende til dig,skriver en mail når jeg kommer hjem.Knus mormor.

 2. Det lyder jo skønt, bortset fra det med kakkelakker!!! Herhjemme er der bare mange flyende stangkelben over alt!!!
  Det lyder som om alt går godt hos dig. Jeg har nu været på gymnasium i 9 dage og det går rigtig godt. Det virker som om en god klasse jeg er kommet i og vi er allerede blivet rystet godt sammen. På næste fredag har vi intro-fest og det glæder jeg mig meget til.
  Håber alt går godt og at du har det godt!
  Kærlig Hilsner fra Anna 😀
  PS. Det har regnet og tordenet hele dagen, så vi nyder Det Danske Sommervejr! 😉

 3. Kære Marie
  Endnu en gang – hvor lyder det herligt, det du oplever, og hvor er det bare en fornøjelse at læse.
  Lyder lidt spændende med ham Jimmy, er det også dykker duden? :-)
  Har hørt at man bliver meget glad for at være dansker når man har været hjemmefra i noget tid.
  Hvad vil vi høre – egentlig bare at du nyder livet og alle dine oplevelser, har allerede nu opfordret Anna til at får et job sådan at hun kan begynde at spare op til en tilsvarende tur.
  KH Vibse

 4. Hej igen. glemte helt at skrive at hvor er det bare herligt at høre at du synes at det er alle pengene værd.
  Herhjemme – er hverdagen startet, det regner og vi er kommet på arbejde og i skole igen.!!!
  Prinsesse Marie er gravid og det er Kronprinsesse Victoria også :-) ved ikke hvordan det er med interessen for det royale stof. Lars lykke har trykket på valg knappen – skal du stemme ?? og i så fald på hvem ?? og hvordan gør du det??
  Ellers ligne lille Danmark sig selv. Kh igen Vibse

 5. Anna, du skal spare op til en tilsvarende tur :) Naar foerst hjemveen er vaek, saa er det det hele vaerd. Og Vibse, nej jeg regner ikke med at stemme, for i saa fald skal jeg ind til det danske repraesentationskontor inde i hovedstaden, og jeg befinder mig ca. 2 timer med baad og 5 timer med bus derfra.. Ang. det royale saa er jeg interesseret i alle former for nyheder fra hjemmefronten :)

  • OK – så få du hele svadaen, hele vores herdag.

   PS – er ret stolt af mig selv, nu har jeg lært at blogge og jeg er på fjæsbook. !!!uhhh.

   PPS. hvorfor kan du skrive fra øen?? troede du skulle på fastlandet for at kunne svare.

   KH og god dag.

 6. Åh Marie det lyder virkelig som om du er dit rette element 😉 Det må være en hel fantastisk oplevelse hvis du kan holde alle ovenstående punkter ud og stadig sige at det er alle pengene værd! Vi ved begge hvordan jeg ville have det i din situation 😀

  Du er MEGET savnet! Jeg synes at de sidste par uger er gået utrolig langsomt. Jeg er dog glad for at høre at du har det godt og at det med at dykke lever op til forventningerne – jeg glæder mig til at høre om det og se billeder!
  Din blog er virkelig spændende læsning, jeg glæder mig til at se hvad det næste bliver! :)

  Come back soon<3

  – Jas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *