Kulturchok

Saa kom jeg endelig i kontakt med noget internet. Vi tilbringer weekenden i Sihanoukville, som er den naemeste by paa fastlandet, og man maa sige, at man virkelig laerer at saette pris paa de smaa ting hernede – aldrig har et varmt brusebad og en sandwich foeltes bedre!

Jeg ankom jo til oeen sidste torsdag, og sikke en bustur herned. Trafiksikkerhed er ikke det samme som i Danmark… Trafikken i Phnom Penh er et stort kaos, og det bliver ikke bedre af at cyklister, tuk tuks, biler, busser og motorcykler skal dele 1-2 vejbaner. Og hvad goer det, at buschauffoeren taler i mobil og ryger mens han koerer? Eller at overhale mens der er biler i modsatte vejbane? Eller overhale indenom selvom der kun er et spor og der koerer en knallert lige ved siden af? De maa da bare flytte sig! Og de der to streger i midten af vejen – de betyder da ingen ting, heller ikke selvom det er midt i et skarpt sving…

Men overlevede gjorde jeg da. Og blev sejlet ud til oeen hvor jeg moedte de andre volunteers. Det er lige midt i et skift, saa det er lidt maerkeligt at alle er i farvel-humoer naar jeg er i goddag-humoer. Folk er rigtig soede og sjove, og jeg maa bare nyde den korte tid jeg har med de fleste af dem, inden de rejser.

Mandag begyndte jeg paa mit dykkercertifikat, og det var virkelig fedt. Nu ved jeg at jeg er kommet til det rette sted :-) Jeg var lidt bange for, at jeg havde brugt alle de penge forgaeves, for hvad nu hvis jeg ikke kunne lide det? Ikke kunne finde ud af det? Gik i panik saa snart jeg kom i vandet med udstyret paa? Men det er heldigvis ikke tilfaeldet. Saa jeg brugte min weekend paa at laese den 250 sider lange dykkerbog (paa engelsk – det tog sin tid! Hvorfor laerer man ikke i gymnasiet hvad “buoyancy” betyder? “Valve”? “Gauge”? De ord ville have vaeret gode at kunne!). Min dykkerinstruktoer er rigtig god (ja, saadan en langhaaret, amerikansk surfer dude-type), og jeg skulle gerne blive faerdig med foerste niveau paa mandag, saa jeg kan komme med ud paa nogle surveys og vaere med til at redde verden. Men man ved aldrig med vejret, saa det er svaert at planlaegge noget..

Jeg haaber I har det godt derhjemme! Hvad kunne I godt taenke jer at hoere mere om? Naeste gang jeg kommer til internet er tidligst naeste weekend, men maaske foerst om to uger.

Der kommer flere indlaeg om lidt!

M

En tanke om "Kulturchok"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *