Weekend-tur #5: Santa Cruz, San Francisco, Californien

I torsdags fløj jeg halvvejs hjem til Danmark. I den gale retning, forstås.

Jeg satte mig nemlig på et fly vestpå – nærmere bestemt mod Californien, den ultimativt anden ende af landet – hvilket var en tur på 6,5 time. Jeg kunne lige så godt have taget en weekend til Island! Det bragte mig gennem tre tidszoner, og bare det faktum, at man kan blive jetlagged af at rejse i det samme land, siger noget om dets størrelse…

Destinationen hed Santa Cruz, lige syd for San Francisco; og nej, jeg nuppede ikke denne smuttur, fordi jeg ikke lige vidste, hvad jeg skulle bruge min næstsidste weekend inden afsluttende eksamener på… Faktisk havde jeg alt andet end tid til at rive 3-4 dage ud af kalenderen på det her tidspunkt. Men det var, hvad der kunne lade sig gøre. Jeg skulle nemlig besøge en veninde, Ida, som var udvekslingsstuderende på KU og boede på mit kollegium sidste efterår. Og hvornår har jeg mulighed for at tage til Californien (og USA) igen? Man må tage nogle chancer hist og her!

IMG_9638 IMG_9547Santa Cruz er en typisk Californisk kystby, som er om muligt endnu mere skør og syret end New Orleans. Den er hjemsted for den der hippie-agtige, afslappede bohème-livsstil, hvor man tager en dag ad gangen og ikke bekymrer sig alt for meget om tilværelsen. Mens man ryger en hel masse tobak af den ikke helt legale slags.

IMG_9634IMG_9627 IMG_9631 “Jule”-paraden lørdag morgen medførte et mylder af de skæve eksistenser, som gik på gaden til tonerne af reggae. Og ja, kvinden i baggrunden danser med sin teddybjørn. Hun havde vist ikke røget helt almindelige cigaretter til morgenmad…

Præcis som da jeg var i New Orleans, så fik jeg en befriende følelse af at komme ud og se noget andet end det pæne, politisk korrekte Boston. I Boston ser man sgu ikke mange tjavsede mænd med halvlangt, fedtet hår, utrimmet skæg, John Lennon-solbriller og en guitar over skulderen. Men det gør man i Santa Cruz! Faktisk nærmest ikke andet! (altså bortset fra hans kvindelige modstykke). Byen rummer så meget diversitet, idet der foruden de sjove post-hippier også bor masser af fx velhavende børnefamilier, ambitiøse studerende og pensionister. Alle har bare lige det der twist over sig, og så lugter hele byen af fjolletobak. Skørt.

Tiden blev mest brugt på at slappe af, se den lille by og snakke om gamle dage. Det var rart at glemme eksamensstressen for en stund. Og selvom det var overskyet, så var det 15 grader, hvilket er helt eksotisk i forhold til de -8, som Boston ramte i går!

IMG_9601IMG_9615IMG_9588IMG_9551 IMG_9583 IMG_9602IMG_9578Palmer, sæler (søløver?) og pelikaner i hobetal.

Vi var også ude og se Idas universitet, University of California-Santa Cruz, som ligger virkelig smukt midt inde i en kæmpe skov med store redwood-træer. Små stier og træbroer forbinder bygningerne i det bakkede landskab, som mindede mig meget om de svenske skove. Det er et virkelig cool sted!

IMG_9661IMG_9655 IMG_9664Søndag tog vi et smut til San Francisco, inden jeg skulle med natflyet hjem til Boston. Selvom vi kun var der nogle timer, så nåede jeg at blive ret vild med byen, som er både smuk, moderne og mærkelig. Især gaden Haight Street var virkelig flippet og fuld af sjove mennesker, ligesom Santa Cruz.

IMG_9665IMG_9674 IMG_9672 IMG_9676 IMG_9677Jeg skal helt sikkert tilbage til Californien en dag og udforske noget mere!

I dag er der to uger til, at jeg igen er hjemme på dansk grund. Det er en virkelig mærkelig tanke. Jeg glæder mig til dansk jul, men jeg ville nu ønske, at der lige var en måned mere til – så jeg kunne blive helt færdig med Boston! Men så igen, ville en måned fra eller til gøre en forskel? Når man er omgivet af så mange gode mennesker, føler man sig nok aldrig rigtig klar til at forlade dem.

Men så er det godt, at de allerbedste folk venter på mig hjemme i Danmark :) Vi ses lille juleaften!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *