Hørt for nylig

Vi nærmer os eksamensugen, og jeg har mildest talt en del om ørerne, fordi jeg jo også gerne vil nå at sige farvel til folk og sætte de sidste krydser på min bucket list, inden jeg rejser lige om lidt – så alt det kan blive til lige nu er en liste.

Enhver ved, at amerikanerne er nogle af de dummeste på jord – de er i hvert fald ikke nær så smarte som danskerne, der er jo er centrum for al godhed og sandhed i verden. Ikke sandt? Et ry har de kære amerikanere i hvert fald i Europa, og selvom jeg generelt er blevet meget positivt overrasket (måske har det noget at gøre med, at Boston for nylig blev kåret som USA’s klogeste by), så har jeg altså også lagt øre til en del dumme spørgsmål og kommentarer, mens jeg har været her.

Jeg skrev et lignende indlæg, dengang jeg var i Australien (der mødte jeg virkelig nogle dumme hoveder på min vej), som folk åbenbart var ret vilde med. Så her kommer version 2 – om amerikanernes viden om verden uden for USA!

  1. “Er Denmarkia hovedstad i Danmark?”
  2. “Alle i Skandinavien render nøgne rundt hele tiden, fordi I er så frisindede, ikke?”
  3. “Jeg er helt vild med den danske tv-serie Morgan!” (Borgen)
  4. “London ligger ikke i Europa, vel?” (han havde selv VÆRET i London)
  5. “Are you from Denmark? Can you say something in Denmarkian?” (nej, men jeg kan lære dig at sige “Danish”)
  6. “Hvilken amerikansk stat ligger Danmark i?”
  7. “Hvis I har 2. juledag og 2. påskedag, har I så også 2. Halloween-dag?” (okay, det er måske næsten et legitimt spørgsmål. Vi har nogle virkelig fucked up helligdage, har jeg måtte indse).
  8. “Har nogen af jer fået kalkun før? Den ligner lidt sådan en stor kylling!” (ytret under et Thanksgiving-event arrangeret for os udvekslingsstuderende)
  9. Og så er der de evige, evige kommentarer om, hvor koldt det må være der, hvor jeg kommer fra. Det er faktisk nærmest ikke tilladt for os danskere at sige, at vi fryser, fordi vi jo “burde være vant til det” og “har vikingeblod i årerne”. Vintrene er altså strengere i Boston end i Danmark!

Det skal siges, at de to første udsagn kommer fra min lærer. Han har en doktorgrad…

Og så var der ham fyren, som jeg mødte i den New Yorkske subway, som er ophavsmand til nummer 4, 5 og 6. Han fortjener en hel liste for sig. Nogle gange tænkte jeg, at han måtte være dummere end vådt pap. Således skulle han virkelig tænke længe over, om han nogensinde havde været i Europa, og han var sikker på, at Afrika er et land og at dets nationalfugl er en flamingo (?). Og først 10 minutter inde i samtalen gik det op for ham, at Danmark er et land i Europa og ikke (først og fremmest) en by i USA.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *