Ting som amerikanerne alligevel har ret godt styr på

Vi er halvvejs i helvedesugen, den uge hvor alle eksamener bliver afholdt. Jeg har heldigvis “kun” to, idet jeg afleverede alle mine essays i kreativ skrivning i fredags (efter et par nætter brugt på læsesalen til kl 3-4 om morgenen. Man må jo aldrig bryde et skriveflow!), men det er sjovt at tænke på, at alle på et dansk universitet ville være ved at dø over at have to eksamener på tre dage. Her er det ikke unormalt at have to på samme dag.

Jeg har netop overstået den første, i et fag som hedder Visual Communication Theory, og der gik lige præcis fem minutter og en kop kaffe (jeps, du læste rigtigt. Jeg er blevet voksen!), før jeg var tilbage på læsesalen. Og selvom biblioteket, jeg sidder på, ligner noget fra en Harry Potter-film (se bare her), så kan man altså godt blive træt af at bruge al sin tid der. På fredag har jeg min sidste eksamen i New Media & Society, og SÅ er jeg færdig og skal ud og suge det sidste ud af Boston inden hjemrejse på mandag.

Eftersom mit ophold lakker mod enden, så tænkte jeg, at det ville være på sin plads med en form for evaluering. Jeg har flere gange talt om den amerikanske ineffektivitet, og om hvordan de på mange områder bare stadig tilsyneladende lever i forrige århundrede. Men jeg må indrømme, at de på andre også er langt mere fremme i skoene end os danskere. Hvem skulle have troet, at verdens gladeste folkefærd kunne lære af de selvcentrerede amerikanere?

Eksempler på ting, som de skøre amerikanere alligevel har forstået bedre end os andre:

  • Rygeregler. Der er faktisk meget få mennesker, der ryger, hvilket muligvis skyldes historie, tradition og kultur, men de stramme rygeregler må også tage noget af æren. Mange har fx den regel, at man ikke må ryge i en radius af ti meter fra bygningen.
  • Small talk. I starten var det mærkeligt, men jeg er vild med det! Helt ærligt, hvad er der så farligt ved at tale med fremmede i Skandinavien? Det behøver ikke at tage mere end to sekunder at få en ny ven (eller møde en i bussen, som har lyst til at sætte dit wifi op), og hvorfor ikke bruge en 20 minutters togtur på at sludre med sidemanden? De andre siger, at jeg er blevet rigtig amerikaner, fordi jeg taler med alle mulige der ude i offentligheden…
  • Gratis vand på restauranter, som kommer automatisk og hele tiden. Kom nu ind i kampen, Danmark!
  • At man kan putte peanutbutter i alt
  • Automatgear! Det er jo helt åndssvagt nemt at køre bil på den måde. Lidt ligesom de der biler i Legoland.
  • Sportsfaciliteter på universitetet. Hold nu op, det er smart, at man bare lige kan smutte ind og svømme eller spille squash eller gå til en fitnesstime, når man føler for det! Skide være med juristerne, de skulle have bygget gamle KUA om til et fitnesscenter.

Der er en uge til juleaften, og jeg er på den ene side fuld af lykke og på den anden side ved at skide i bukserne over det…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *