Thanksgiving-ferie del 3: Tilbage til New York

Fredag eftermiddag, på feriens syvende dag, ankom vi til Det Store Æble. Det havde været en intens uge, og uklogt var det måske at gemme det allermest intense til sidst. Men for mig var det bare ikke nok kun at have været i New York en enkelt gang, når nu jeg har været så privilegeret at bo så tæt på i fire måneder!

IMG_9466Vi endte faktisk med at lave mange af de samme ting som sidst, jeg var der – men den by er jo i konstant forandring, så intet er rigtig det samme fra uge til uge. Og så gjorde det jo også en kæmpe forskel for oplevelsen, at det var ulidelige 25-27 grader sidst, og denne gang omkring og under frysepunktet…

Vi gik tur i Central Park…

IMG_9420…og var et smut forbi The High Line (som er virkelig fin i tusmørke!)…

IMG_9470Vi var et smut forbi Chelsea Market, som er en slags Torvehallerne. Her fik jeg bl.a. mit livs nok bedste cupcake…

IMG_9458 IMG_9461Vi kom en smule i julestemning i Little Italy…

IMG_9445…og det samme gjorde vi ved Rockefeller Center, hvor vi begloede det berømte kæmpemæssige juletræ (som desværre ikke var blevet tændt endnu) og julepynten foran Saks Fifth Avenue…

IMG_9533IMG_9532Sidst jeg var i New York fik jeg den skøre ide, at jeg, under mit ophold i USA, skulle besøge de tre store kunstmuseer: Guggenheim, The Met (Metropolitan Museum of Art) og MoMA (Museum of Modern Art). Eftersom jeg ikke lige fik klaret nogle af dem sidst, betød det, at jeg jo måtte nå alle tre denne gang. Det blev til et om dagen, og det var godt nok intenst! Ellers blev dagene spenderet med lidt post-black-friday-shopping i Macy’s, guidet gåtur rundt i Brooklyn (2,5 time og det var koldt ind til benet. Har aldrig oplevet noget lignende. Jeg havde ALT mit tøj på), og at nyde synet af denne fuldstændig vanvittige, fortravlede, smukke, susende by.   IMG_9428 IMG_9432 IMG_9434 Til slut var vi en tur oppe i Rockefeller-tårnet, for at se klodens hovedstad lidt fra oven. Den ultimative turistoplevelse, men klart et besøg værd!

IMG_9492Vi kom hjem med bussen kl 05 mandag morgen, og selvom jeg sov hele vejen og også efter hjemkomsten, så blev dagen altså til en slappedag i anledning af 1. december (som jeg skrev om for et par dage siden)!. New York er god, når man skal lege turist, men den er altså lige en tand for hektisk til, at jeg kunne bo der. Udmattet og bims i hovedet var jeg, da vi ramte Boston, så den der fridag var altså tiltrængt. Tilbage skal jeg en dag, men først er der nok en masse andre steder, jeg gerne vil se.

I morgen, torsdag, hopper jeg på et fly til Californien for at besøge en veninde. Jeg håber, det er bare en lille bitte smule varmere end her!IMG_9516

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *