Thanksgiving-ferie del 2: New Orleans

IMG_9263Efter at have kørt i mange timer gennem fire stater ankom vi godt trætte til New Orleans. Der var ikke tvivl om, at vi var kørt ind i en sydstatsby; således kunne vi høre i bilradioen om et slagtilbud, der gik på “jewelry, guns, toys and tools for the whole family!” i en reklame for det lokale storcenter, og på hotellet skulle værten også lige fortælle os om, hvilken gade, der er sikrest at gå på om aftenen. Velkommen til syden!

IMG_9336IMG_9347Vi boede i det kvarter, som hedder French Quarter – det eneste område i byen, som ikke blev oversvømmet dengang med orkanen. Kvarteret består af de fineste små fransk-inspirerede huse i pastelfarver, hyggelige små gyder og i det hele taget en meget afslappet stemning – meget, meget anderledes fra alle andre steder i USA, som jeg har set. Alle lever i nuet på hippie-måden, og i New Orleans er der ingen der tager sig af, at badeværelsesdøren er overmalet med graffiti, at toilettet står og vipper lidt og at sæben kommer ud af en gammel sirupsflaske – den var ikke gået i det pæne og ordentlige Massachusetts!

IMG_9342IMG_9340IMG_9277 IMG_9287IMG_9346Det franske kvarter er fyldt med en masse befriende skøre mennesker i vilde udklædninger, drags m.m., som ikke bryder sig om, hvad andre tænker – selv de hjemløse har bare en tand mere humor end andre steder; således så vi fx en kvinde med skiltet “Lesbian need cash for a dildo”. Godt så. Byen er kendt for jazz-barer (og i det hele taget jazz på alle gadehjørner), stripklubber og en virkelig fantastisk madscene præget af inspiration fra cajun og kreol. Noget for enhver smag.

IMG_9390IMG_9392IMG_9393Den hed Scotty, og han havde selv lavet den, fortalte den hjemløse mand iført troldmandshat mig…

De her skæve eksistenser tager til New Orleans for at feste, nyde livet og slappe af til søde jazz-toner. Byen har nemlig en noget anden alkoholpolitik, end man ellers er vant til at opleve her i Guds eget land. Her kan man købe alkohol andre steder end i dertil indrettede butikker, og man må sågar tage sin drink med ud på gaden! Hvabehar! Det er jo et rent slaraffenland for tørstige skandinaver. Vi endte også med at sætte ret stor pris på det koncept, der hed “cocktails to go” – så kunne man lige nuppe sig en “Hurricane” (selvklart) på vej ned til den bedste jazzbar.

IMG_9387IMG_9264IMG_9304Betyder den afslappede, hippie-agtige, tag-livet-som-det-kommer -livsstil så, at folk er mere venstreorienterede end i resten af landet? Næ! I syden afskyr man alt, der har at gøre med staten. Derfor er der også en hæveautomat at finde i enhver bar, restaurant og butik – for hvis man kan tvinge folk til at betale med kontanter, så skal de ikke betale skat af drikkepengene (som de ellers skal, hvis der betales med kort). Enhver mulighed for at smutte uden om reglerne udnyttes til fulde. En anden ting, som New Orleans er kendt for, er korruption…

IMG_9291Det franske kvarter udgør kun en lillebitte del af New Orleans, men ikke desto mindre også stort set det eneste område, som er interessant for turister. Vi gjorde dog en lille afstikker til et område ved navn Garden District, som er karakteriseret ved abnormt store villaer i millionklassen og her alle de rige bor (fx Nicolas Cage og Sandra Bullock) – og også hjem-ghetto for de kun 20 % hvide, som bor i byen. Vores besøg til denne del af byen huskes dog bedst for, at vi blev vidner til en gut som brød ind i en parkeret bil ved hjælp af et stykke marmor han lige havde stjålet fra kirkegården… Så kender man byen igen! Den ældre hvide herre, som beskrev fyren for politiet, mente naturligvis, at han “vist nok var sort”. Ak ja. Det var også samme dag, som Ferguson-politimanden blev frikendt.

IMG_9275 IMG_9295Thanksgiving tilbragte vi om torsdagen med et festmåltid på en fin restaurant efterfulgt af den obligatoriske pecan-tærte, som var så god, at jeg ikke har nogen ord.

Det var en perfekt måde at sige farvel til fantastiske New Orleans på. Næste morgen ringede vækkeuret nemlig kl 6.30, for vi skulle nå et fly til New York… Følg med i næste afsnit!          IMG_9349 IMG_9394

4 tanker om "Thanksgiving-ferie del 2: New Orleans"

  1. Kære Marie. Endnu en gang – hvor er det dog en fantastisk fornøjelse at læse din blog. Du får da oplevet noget, selvom du også gå “i skole” hedder det endnu når man går på Uni? Vi er ved ved at få gang i juletræ med lys i osv – og det er gemt et halvt kg kantareller til sovsen juleaften

    • Hej Vibse! Hvor er det rart at vide, at nogen læser med – også selvom det måske kun er dig og Lars og så mine forældre.. Jeg får oplevet en hel masse kan du tro, men jeg glæder mig også til at komme hjem til dansk jul og nye eventyr som venter i januar. Jeg kunne bare godt lige have brugt en måned mere herovre til lige at få det hele med! Men sådan er livet vel. Jeg glæder mig til at ser jer den 24. – eller måske den 23.? Kys og kram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *