I øvrigt…

  • Har vi allerede haft vores første sne. Jeps, for tre uger siden havde jeg nederdel og t-shirt på, og i sidste uge dalede sneen stille og roligt ned fra himlen.
  • Er jeg for meget, meget længe siden holdt op med at holde styr på, hvor mange penge jeg bruger. Mit dankort bløder, og jeg får en lille depression hver gang jeg kigger på min konto.
  • Apropos dankort så har jeg faktisk forresten ikke noget. En eller anden idiot fik fat i mine oplysninger og brugte 4000 kr i Target i Canada, hvorefter kortet blev spærret.
  • Har jeg været til min første katolske gudstjeneste – det var ikke en succes. Universitetet er jo katolsk, og vi ville bare liiiige se, hvad all the fuzz was about. Men det føltes mest som at blive lukket ind i en sekt, og kirken var propfuld af gruppepres. Jeg havde mest lyst til at snapchatte det hele. Og begyndte at sætte pris på det ham Luther satte i gang i 1536…
  • Var jeg til koncert med selveste danske Trentemøller lige her midt i lillebitte Boston i går!
  • Har jeg valgt at dumpe et fag. Aktivt, helt selv og med vilje. Det var bare lidt for meget arbejde, og jeg har i forvejen optjent ekstra point fra sommerskolen i Stockholm. Så nu går jeg i skole 8 timer om ugen og nyder livet resten af tiden.
  • Er det Thanksgiving-ferie lige om lidt, hvilket betyder en 9-dages getaway til Atlanta, New Orleans og New York, juhuu!

Halloweekend

Vi er nået til den tid på året, hvor jeg hjemme i Danmark så småt ville begynde at sætte en smule julemusik på i ny og næ, købe den første pose pebernødder i Netto og måske endda flette en julestjerne. Du ved, bare hvis jeg nu kedede mig. Mine venner poster billeder på Instagram og Facebook af juledekorationer, som allerede er oppe i gaderne, juleslik som allerede fylder butikkerne, og julepynt de allerede har lavet. Og for en all-time never-ending MEGA julefan som mig, piner det mig lidt. For julestemning i oktober eller november kan de altså ikke finde ud af herovre. Og det er der gode grunde til, for helligdagene står i kø her om efteråret. Først skal de have overstået Halloween, og derefter kommer Thanksgiving i slutningen af november. Så julen? Den begynder først 1. december. Suk.

IMG_9192Og ja ja, så sidder du der og tænker “jamen vi HAR da også Halloween i Danmark”. Det troede du! Har man været i USA i oktober, vil man vide, at Halloween på vores breddegrader ikke når amerikanernes til sokkeholderne. Det er en fejring, som varer den gode del af et par uger, og amerikanerne går a-m-o-k. Folk pynter deres husfacader med græskar og andet godt i lange baner som var det deres sidste dag på Jord, generelt er der græskar over det hele (også i din mad og i din kaffe), og planlægningen af ens færden på selve aftenen er et lige så stort issue som nytårsaften er derhjemme.

IMG_9182IMG_9200Og så er der det med kostumerne. Man skal gerne begynde at planlægge sit kostume længe i forvejen, allerhelst skal ens kostume være lidt for kort, lidt for stramt og lidt for lille (hvis man er pige), og allerallerhelst skal man også have et kostume for hver gang, man er til fest (hvilket for studerendes vedkommende vil sige minimum tre: torsdag, fredag, lørdag). Jeg har forsøgt at fortælle folk, at “Danes don’t wear costumes”. At kostumer er for børn. At jeg på ingen måde skal være iført noget latterligt kostume ude i offentligheden. Og at det altså er helt OK at møde op til en udklædningsfest uden at være klædt ud. Men lige lidt hjalp det. Bevares, jeg klæder mig gerne ud til fester hjemme på mit kollegie, hvor jeg kender de fleste og eskapaderne forbliver i den lille lukkede cirkel på Amager. Den amerikanske udklædningsmentalitet er dog en lille smule for meget til mig.

Men ak ja, kostume endte jeg i om torsdagen, som jo strengt taget ikke var den rigtige halloween-dag (men hey, hvem tæller? En fest er en fest). Det var ikke med min gode vilje, og jeg havde ikke selv valgt det – var del af en gruppe – og med et par strømpebukser under kjolen (no way skal jeg risikere at noget er for kort) gik det næsten helt smertefuldt. Det betød så også ,at jeg følte jeg havde brugt hele min udklædningskvote op, så på selve halloween gik det noget mere diskret for sig (læs: intet kostume). Aftenen var dog virkelig sjov, selvom den bød på abefest og et gedemarked uden lige. Kollegierne på universitetet var fuldstændig proppede, og kostumerne rangerede fra de virkelig opfindsomme (fx Jon Snow fra Game of Thrones) over dem, som det tydeligvis havde taget virkelig lang tid at forberede (fx Ringens Broderskab) og så til de der piger, som synes at en bikini bare er perfekt udklædning. Men lad nu dem om det. Som jeg tidligere har skrevet, så er collegefester i USA præcis som i teenagefilmene, og jeg lærte i weekenden, at Halloween foregår nøjagtig som i vores allesammens alltime favorite, Mean Girls:

Weekenden inden Halloween var vi (en gruppe af udvekslingsstuderende og mentorer) på tur til Salem, som ligger lidt nord for Boston. Salem er kendt for at have været centrum for heksejagten i det 17. århundrede, og mange kender måske byen fra filmen og bogen The Crucible (da: Smeltediglen) med Winona Ryder i rollen som bitter heksejagende teengager. Jeg gør i hvert fald, og det vækkede sursøde minder fra engelsktimer i gymnasietiden.

IMG_9191Salem har flere kælenavne, fx “The Halloween Town” og “The Witch City”. Det er ironisk, at en by, som er berømt for at have hængt alle, der havde den mindste smule med hekseri at gøre, i dag har det som enorm turistattraktion. Byen er fuld af butikker som bryster sig af at sælge alskens trolddomssager og spåkoner som kan læse din fremtid… Og til Halloween bryder helvede simpelthen løs (no pun intended), idet folk valfarter dertil for at fejre helligdagen i den by, som går for at være verdensmestre i netop det: Halloweenfejring.

IMG_9183 IMG_9187 IMG_9195 IMG_9198Salem har selvfølgelig en tryllestavsbutik

Granvoksne mennesker går gladeligt rundt iført fuldt kostume ved højlys dag midt på gaden. Det er lige så mærkeligt som at se en hund gå rundt på dens bagben. Salem er en syret by.

IMG_9184IMG_9186IMG_9180Det var altså et ganske hyggeligt sted, især for en der er lidt historisk interesseret som mig, men der var bare alt alt for mange mennesker. Og virkelig meget mærkelighed. Og så kunne jeg godt have undværet alt det der trolderi…

Således endte min Halloween! Eller ja, det var jo egentlig sådan her den begyndte, idet I fik begivenhederne lidt i omvendt rækkefølge, men hvad pokker.

Næste store helligdag er Thanksgiving, som jeg skal fejre helt nede i New Orleans! Ja sgu. Og så har jeg også købt en flybillet til Californien, nærmere bestemt Santa Cruz, hvor jeg forhåbentlig skal nede og se lidt solskin til december, når jeg bliver for træt af snevejret. Det ser sgu helt godt ud alt sammen.

PS. Jeg er generelt blevet MEGET positivt overrasket over amerikanerne og deres attituder, det er jo nok det folkefærd på kloden som der hersker flest dårlige fordomme omkring, men på et punkt må jeg altså give fordommerne en lillebitte smule ret; det her med, at amerikanerne ikke helt er bevidste om, at der ligger en verden på den anden side af pytten. Således er jeg utællelige gange blevet spurgt, om jeg ved hvad Halloween er, om det var første gang jeg prøvede det, og om vi fejrer det i Europa. Jeg tror, at cirka nul amerikanere er klar over, at det oprindeligt slet ikke var en amerikansk højtid.